Carolin Dahlman: För mjäkigt förslag om straffrabatt

Foto: Magnus Andersson/TT

“Regeringen säger sig vilja ta bort straffrabatten för unga. Men förslaget som kom i fredags var för svagt – och kan leda till att än yngre dras in i kriminalitet. Det är långt ifrån nog för att skydda oss mot brottslighet.

Dessutom är förslaget inte särskilt långtgående. Rabatten slopas tyvärr bara för 18–20-åringar och för brott som ger mer än ett års fängelse. Det innebär att 15-17-åringar fortfarande kommer lätt undan – och just därför kan bli använda som kurirer för gängen.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *