Johan Westerholm: Så är det biståndsindustriella komplexet under förändring

| 13 juli, 2020

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se

En debattartikel i DN indikerar förestående förändringar inom det biståndsindustriella komplexet i skydd av den opinion som Black Lives Matter skapat. Ett skattefinansierat komplex som redan idag präglas av svag insyn, i praktiken obefintlig kontroll samt som vid några tillfällen visat sig skicka iväg biståndsmedel till terrororganisationer.

Biståndsorganisationer har länge omgivits av ett ”godhetsskimmer”. I den mån branschen ifrågasätts handlar det ofta om problem med korruption, uteblivna resultat eller negativa sidoeffekter. Det har länge varit tyst om hur även biståndet precis som andra branscher – eller kanske till och med ännu mer – har problem med strukturell rasism menar professor Maria Eriksson Baaz på DN Debatt.

Johan Westerholm

Läs mer på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: