INSÄNDARE. Patrik Andersson: Det skall bli intressant att se hur många av de i gruppen som försvarade BLM som står upp för Einarsson?

| 14 juli, 2020

Mathilda Einarsson skriver på Aftonbladet Debatt. Jag tycker att det är otroligt stötande att samtidigt under flera veckor behövt läsa om hur Regeringspartiet Miljöpartiet om och om igen skriver om medmänsklighet för alla andra som inte ens är Svenska medborgare. De resonerar som att vi har en bottenlös kista med pengar och resurser. Än mer stötande tycker jag det blir att Einarsson och många med henne ständigt behöver bevisa sitt handikapp när vi har migranter som inte behöver bevisa någonting….

Jag undrar, var är alla de som skriker om allas lika värde och Black Lives Matter förespråkarna. Det skall bli intressant att se hur många av de i gruppen som försvarade BLM som står upp för Einarsson. Einarsson kan föra sin egen tala, tänk alla de med psykiska funktionshinder som så inte kan göra, vem står upp för dessa? Det heter ju att man inte skall ställa olika grupper mot varandra. Politik handlar dock om att prioritera med begränsade resurser. Jag undrar är det någon som tycker att Regeringen gör rätt prioriteringar?

”Det har aldrig varit några tvivel om det någonsin under min livstid och därför blev jag chockad över att de tog bort all min assistans. Min funktionsnedsättning kommer aldrig att bli bättre, snarare tvärtom.”

”Jag klarar mig inte utan assistans och jag vill inte att min familj ska behöva ta hand om mig. Jag är 24 år och vill ha ett någorlunda normalt liv. Nu är det som att kommunen sparkar på mig när jag redan ligger ner. Det är mitt liv det handlar om, men för dem handlar det bara om att spara pengar.”

”Att ständigt utsättas för att behöva bevisa mitt handikapp och mina begränsningar är upprörande. Min önskan är att jag inte ska behöva kämpa för varje rättigheter jag har utan att detta ska ses som en självklarhet.”

Patrik Andersson


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “INSÄNDARE. Patrik Andersson: Det skall bli intressant att se hur många av de i gruppen som försvarade BLM som står upp för Einarsson?

 1. Carl den 12

  WLDM?

  Calle tycker sig även tro, att det även gäller oss med samiskt ursprung, en övergiven minoritetsgrupp man gärna driver med, diskriminerar och glömmer lätt bort.
  Skulle jag fått en krona varje gång jag blivit hånad för mitt ursprung, så hade jag varit ekonomiskt oberoende.
  Var stolt för den du är, ditt ursprung, även om dumt folk med elaka tungor, anser att man ska skämmas?
  PS Passar också på att hälsa, att vi är inte sexuellt aktiva dygnet runt.
  En myt jag önskar slå hål på, då även samer kan leva i celibat?

  Long Live Swedish Same and we matter too?

Kommentarer är stängda.