Stor polisinsats utanför Luleå – insatsstyrkan på plats

| 14 juli, 2020

Vid en stor polisnisats på Storheden i Luleå greps två män. Foto: SVT/Anders Hjertström

Under måndagseftermiddagen satte polisen i Luleå in all tillgänglig personal tillsammans med insatsstyrkan, hundpatruller och drönare då en person hotats med ett skjutvapen i området Storheden. Polisen stängde även av vägar stängdes av och poliser med förstärkningsvapen var på plats. Polisen säger att de har ett sätt att arbeta vid denna typen av insats och vid detta tillfället ansågs det vara nödvändigt att de använde sig av förstärkningsvapen. 

De säger vidare att det inte är ovanligt att dessa används vid denna typen av insatser. Polisen meddelade vid 20.50-tiden att två personer gripits men att de gripna släppts på fri fot i väntan på åklagarens förundersökning. Polisen grep dem initialt för olaga hot, men vill inte säga om de fortfarande ör misstänkta för brottet. Det meddelas också att Storheden under eftermiddagen tillfälligt varit  videoövervakat efter beslut av polisens insatschef på platsen.

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: