Tino Sanandaji: Det är svensk sed att skjuta grannen när man inte kan åka på semester

I de flesta länder har gängvåld sjunkit, men Stockholms hårt arbetande brottslingar låter inte virus stå i vägen för nya rekord. 

Som bonus får vetenskapligt inkompetenta kriminologer rätt om att brott ökar pg.a ”socioekonomiska faktorer”. Det är svensk sed att skjuta grannen när man inte kan åka på semester, och handen på hjärtat, vem behöver stressa ned med en avslappnade solresa mer än yrkeskriminella? 

Polisens operationsledare förklarar ”Coronaviruset verkar inte ha minskat gängkriminaliteten, nästan snarare tvärtom. Tillgången till narkotika, som ligger bakom de flesta konflikter, har varit densamma hela våren. Dessutom har allt fler kriminella tvingats stanna hemma i Stockholm i stället för att åka på semester eller hälsa på släktingar utomlands”

Sverige satsar att bli första västland som frigörs sig från logikens begränsningar: enligt media minskar inte brott av att utvisa kriminella, men minskar när de tar semester eller besöker sina hemländer. Kan vi då inte testa att ge de ett permanent semester? Sverige kan öppna fritidsgårdar i Tahiti och ge Paolo Roberto en andra chans som guide till värstningresor till söderhavet. 

Sen är det märkligt att de inte kan ta semester när massor med länder trots allt är öppna. Kanske är förklaringen att yrkesmördare strikt följer myndigheters rekommendationer att undvika onödig resande.

Nu har S hursomhelst valkampanjen 2022 klar: Vapenmorden beror på Corona, medan äldres överdödlighet inte har inget med Coronahantering har att göra, det beror på bristande hygenrutiner i privat äldrevård. Frågor på det?

Tino Sanandaji på Facebook

Artikel i Mitti


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Tino Sanandaji: Det är svensk sed att skjuta grannen när man inte kan åka på semester

 1. Anders

  Det kan bli lite lattjo när den Socialdemokratiska politiken ska förklaras .

  Svar
 2. Carl den 12

  Ja, och nu är det väl ändå dags igen, att stadsminister Löfven kliver fram och säger till dom blåa drogliberala rikemansungarna i Stockholm, att ge Stefaaaaaaaaaan i att möjliggöra och bidra till gängkriminaliteten❗❗❗

  Calle tycker sig se en annan trend här i Göteborg, där min uppfattning är, att det är dom riktigt röda som möjliggör och bidra till gängkriminaliteten.
  Är själv icke intresserad utav droger, då jag sett hur snabbt det trasar sönder människor.
  Kan inte begripa, hur man kan ha så lite kunskap ang sociologi och samtidigt “leda” ett land🤔
  Men, visst finns det undantag, när man har låg status, lägsta möjliga lön och dricker whisky (som jag gör).
  Fortsätter det i den här riktningen, så överväger jag att också bli yrkeskriminell.
  Då någon sett till, att vi inom vården inte är värda mer💔

  Svar
 3. Ingalill+Sansoni

  Du har så rätt ,men vad ska vi göra?
  Vad kan vi göra utom gnälla o klaga,
  De flesta i tysthet!?
  Finns inga modiga o ärliga stadsmässig
  a,politiker i Sverige🆘

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *