Johan Westerholm: Migrationsverkets utredningar rättsosäkra – mer än var femte måste kompletteras

| 15 juli, 2020

Anhöriginvandringen till Sverige har minskat i både absoluta och relativa tal sedan den tillfälliga lagen infördes. Men bakom siffrorna finns livsöden som vittnar om ett Migrationsverk och Migrationsdomstolar som drivs mer av fördom än rättssäkerhet. Göran och Puttama Olssons öde är ett sådant och mörkertalet är sannolikt stort. Om det senare vittnar Migrationsverkets egna ord.

Expressen uppmärksammar ett av många fall av anknytningsinvandring som inte beviljas Göran och Puttama Olsson gifte sig i den lilla byn Erawan i Thailand den 16 augusti 2016. Sedan dess har paret – han är i dag 65, hon 41 – för att få bo tillsammans i Sverige. Men Migrationsverket säger bestämt nej och Migrationsdomstolen har två gånger bekräftat beslutet. Enligt de svenska myndigheterna handlar det om ett skenäktenskap.

Johan Westerholm

Läs mer på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •