Judar flyr islamismen i Europa. Plan ska få franska judar att välja Israel

| 15 juli, 2020

Många franska judar utsätts för antisemitiska våldshandlingar. Bilden är från 2015 då fyra judar föll offer för den militanta islamisten Amedy Coulibaly i ett terrorattentat i sydöstra Paris. Foto: Louise Nordström / TT

“Många av Frankrikes judar förväntas emigrera inom de närmsta åren, bland annat på grund av en tilltagande antisemitism i det europeiska landet. Nu har Sionistiska världsorganisationen presenterat en plan för att hjälpa franska judar att emigrera till Israel.

Sionistiska världsorganisationens vice ordförande, Yaakov Hagoel, avslöjade den nya planen, eller programmet, då han överlämnade det i form av ett brev till Israels migrationsminister, rapporterar bland annat den israeliska TV-kanalen Arutz Sheva.

– Situationen i Frankrike försämras varje dag, mellan den försämrade ekonomiska situationen och en stigande antisemitism, kommenterade Hagoel. ”

Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •