Ska icke-flyktingar få stanna? 

| 15 juli, 2020

Krigsflyktingar har aldrig behövt några extra skäl för att beviljas asyl. För migranter utan skyddsskäl däremot var länge möjligheten att få stanna av humanitära skäl en åtråvärd biljett till en framtid i Sverige, skriver ledarredaktionen för Expressen. 

Vi såg det hända med de apatiska barnen. De kom inte från krigszoner utan huvudsakligen från forna delar av Sovjetunionen. Samma sak med ensamkommande som sökte sig till Sverige. Det stora flertalet kommer inte från krigets Syrien, utan från länder som Afghanistan/Iran där beviljandegraden är lägre. 

Men de var aldrig ensamma barn. Det var en charad och en väg för rödgröna att kalla dem som helt uppenbart var vuxna för barn, detta för att driva igenom sin migrationspolitik. De var sällan end föräldralösa eller flydde för sina liv. Visst kan man förstå deras önskan om ett bättre liv men ändå en bluff, och ett lurendrejeri som svenska skattebetalare får betala priset för.

https://uvell.se/2019/09/03/ankarbarn/

Via arbetskraftsinvandringen har assistansbolag hämta hit familjer med funktionshindrade barn från bland annat Irak. Det är bara ytterligare ett exempel på hur absurd migrationspolitiken är. Fler exempel finns.

När man för en sådan politik och samtidigt står utan en arbetsmarknads-, bostads-, och integrationspolitik värd namnet kan det bara gå åt ett håll – åt skogen. 

Tar man inte hänsyn till en krisande myndigheter, sociala problem och den lavinartade kostnadsökningen både för staten och kommunerna så kan det bara gå ett håll – åt skogen. 

Rena katastrofen för samhället är vad det har varit. En stor del av de man ville ”rädda” får gå hela livet på bidrag utan en chans att komma in på arbetsmarknaden.

Ändå har vi ännu politiker som vill ha fortsatt förtroende för sin politik och som får det. Det är skrämmande. 

Arbetslöshet bland nyanlända ökar, utanförskapsområden med våld och otrygghet ökar lavinartat i Sverige. En polis som tappat kontrollen. En våg av sexuellt våld. Bostadsbrist, sjukvårdskris, och myndighetskris, allt på grund av ansvarslösa politiker. Samma politiker som vägrar att lyssna på förnuftets röst eller på folket.

Behöver vi verkligen mer oreda än så? Det är frågan alla borde ställa sig. En ansvarsfull regering hade tagit in den verklighet de skapat och agerat. Om det inte finns beredskap hos Sveriges kommuner att ta hand om dem som kommer måste politiken läggas om. Om det inte finns ett folkligt stöd måste tänka om. Men så tänker inte den rödgröna regeringen. 

https://www.expressen.se/ledare/nya-humanitara-skal-skapar-bara-oreda-och-lidande/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Ska icke-flyktingar få stanna? 

 1. Carl den 12

  Anser att det är emot mänskliga rättigheter, att människor som enligt sig själva är på flykt, tas emot i ett land där dom inte får försörjningsstöd, Försäkringskassa, pension, språkundervisning, tillgång till boende, vård, tandvård, dagis, skola, övrig utbildning och arbete om dom nu önskar det.
  Möts, utav dumma och rasistiska svenskar❗❗❗

  Calle Von lroni

Kommentarer är stängda.