Blodigt dygn i Sverige

| 16 juli, 2020

Det har varit en blodig onsdagskväll och natt mot torsdagen med ett flertal skjutningar och knivhuggningarna runt om i Sverige. Det började strax efter 21-tiden uppe i Kiruna där en person dött vid ett bråk på en buss. Polisen är mycket förtegna om händelsen och initialt så skrev de bara på sin hemsida att det rörde sig om ett grovt brott. Under natten ändrade de sin text och skrev att en person dött och att händelsen nu rubriceras som mord alternativt dråp. Men för övrigt är polisen förtegna om händelsen. 

Dock ser polisen bråket och knivhuggningen som en isolerad händelse och menar att allmänheten inte behöver oroa sig. Trots detta så ställer lokaltrafiken i Kiruna in all trafik under torsdagen. 

Så frågan är hur isolerad händelsen är?

Vittnen på platsen gör gällande att två personer greps på platsen och att där var blodspår på bussen. Ett annat vittne säger att hon såg hur polisen stoppade saker och en jacka i en påse från två personer som uppenbart var gripna av polisen.

https://www.expressen.se/nyheter/grovt-brott-pa-buss-i-kiruna/

https://svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/grovt-brott-pa-buss-i-kiruna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: