Skolbränderna fortsätter i Lund- nu tolv stycken sedan i mars

| 17 juli, 2020

Strax efter fyra på fredagsmorgonen så larmades räddningstjänsten om den tolfte skolbranden. Då såg vittnen rök stiga upp från Palettskolan och när räddningstjänsten kom till platsen så kunde de konstatera att det var en fullt utvecklad brand. Räddningsledaren sade vid sju-tiden att branden är under kontroll i en specifik del av skolan men att det fortfarande brinner kraftigt. Målet för räddningstjänsten är nu att hålla branden under kontroll och att invika spridning till resten av skolan.

Vid sju-tiden på fredagsmorgonen hade räddningstjänsten 14 enheter på plats och räddningstjänsten räknar med att få vara kvar på platsen under stora delar av dagen för att bekämpa branden. I nuläget finns det inga uppgifter om personskador och räddningstjänsten kan heller inte uttala sig om orsaken till branden. Men polisen misstänker att detta är en i raden av anlagda skolbränder i Lund denna våren och sommaren.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/ny-skolbrand-i-lund-2

https://www.expressen.se/kvallsposten/skolbrand-i-lund/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •