Varför mörkas allvarlig brottslighet i vårt land?

Den svenska verkligheten är svår att förstå

I Kiruna häromdagen har tre afganska flyktingar från samma familj samordnat ett mord på en landsman som sökt skydd i en buss. Det lär röra sig om en hämnd. Den dödade hade en kärleksrelation med en kvinna i den afganska familjen.

Det riktigt allvarliga är att händelsen i politiskt korrekta svenska medier inte tillåts att beskrivas som jag nyss gjort. Det är nämligen tabu att tala om brottslingars etniska bakgrund eller om klanuppgörelser. Därför rapporterar medierna endast haltande fakta, dvs fullständigt oförståeliga uppgifter om bråk på en buss i Kiruna med dödlig utgång. Händelsen anonymiseras alltså avsiktligt. Att tala om invandrarbrottslighet är nämligen tabu. Det har Sveriges statsminister gjort fullständigt klart.

Det intressanta är att många svenskar ändå ser igenom falskskyltningen och tänker ”det måste väl vara flyktingbrottslighet”. I kirunafallet visar sig detta detta vara helt rätt. Men annars ibland fel, enbart för att folket vant sig vid att svenska medier mörkar verkligheten. Därför tolkas ett skeende efter vad som förefaller vara mest sannolikt. Något som i sig förstärker fördomar.

Enligt min mening kan sanningen aldrig vara tabu, frånsett uppgifter som avslöjar en persons namn (identitet) utan rimlig anledning. Döljandet av verkligheten slår tillbaka på mediernas demagoger. Ty inte kan allmänheten lita på medier som inte vågar talar sanning.

Därför är PK-ismen en samhällsfiende.

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Varför mörkas allvarlig brottslighet i vårt land?

 1. Judit

  Egentligen är der ganska enkelt, svenska gm hängs ut med namn o bild, medan utländska mörkas, anonymiseras. Lätt att följa vad som händer..

  1. Torsten

   Till att börja med är väl det riktigt allvarliga att en man blivit mördad … inte hur detta rapporteras i media?
   Sedan undrar jag hur en professor kan ha så dålig koll på vad, som enligt lag, får/inte får nämnas för att röja en persons identitet. Som du säkert är medveten om handlar identitet inte enbart om namn, utan även religion, etnicitet och sexuell läggning. Detta råkade du visst glömma, vilket är rätt märkligt om du är professor i civilrätt.

 2. Torsten Sandström

  Hejsan, då undrar jag vad du säger om allt som desto medierna skriver/talat om sk hedersbrott? Här nämns såväl personnamn, familj, etnisk bakgrund och ofta även religion. Det är inte olagligt att skriva om nationell bakgrund och inte heller om familjerelationer rörande händelser som faktiskt inträffat. Så varför inte börja studera juridik?

 3. Pingback: Torsten Sandström: Varför mörkas allvarlig brottslighet i Sverige? - NewsVoice

 4. Ricky Jatko

  Upprinnelsen till brottet var att barnens mamma hade någon affär med brottsoffret, barnens moder lever sen före mordet på skyddat boende som är väldigt förståeligt då alla män i familjen verkar anse att otrohet skall straffas med döden vilket får mig tro att hämnden inte är över, att även mammans liv kommer vara i fara framöver. Nu får hon iallafall leva säkert ända tills dom släpps lös igen. men det kommer dom få göra så småningom och vad kommer ett skyddat boende hjälpa henne den dagen dom får reda på var hon bor. det är inte frågan om dom får reda på , utan när dom får reda på adressen. och när dom inte kan utvisas längre pga våran inkompetenta regering så är hennes enda alternativ att överleva att fly från sverige. sveriges flyktingpolitik har gjort att folk måste ta till flykten till ett annat land, men tyvärr inget i europa om hon vill leva säkert.

Kommentarer är stängda.