Johan Westerholm: Det här är en svensk brottsling

| 18 juli, 2020

Åklagaren valde igår att väcka åtal mot komikern, samhällsdebattören och konstnären Aron Flam i ett upphovrättsåtal. Ett åtal som i sin utformning ställer det bortom allt rimligt tvivel att i ett mål där staten är den ena parten blir rättsprocessen präglad av detta. Staten är nämligen själva rättsprocessen.

Under gårdagen meddelade Åklagarmyndigheten att Aron Flam åtalats vid Stockholms tingsrätt för, menar åklagaren att med uppsåt eller av grov oaktsamhet gjort intrång i upphovsrätten i ett ärende som handlar om verket ”En svensk tiger”. 

Ärendet handlar om, menar åklagaren boken ”Det här är en svensk tiger” där författaren olovligen enligt åklagaren ha använt sig av den upphovsrättsskyddade bilden “En svensk tiger” på omslaget. Vid en husrannsakan tidigare i somras togs den tredje upplagan i beslag.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: