3058: Samtida politisk filosofi

| 19 juli, 2020

Ivar Arpi

Det är inte så lätt att veta var den intellektuella skärpan finns i dagens upprors- och motståndsrörelser. Det förefaller mest vara en blandning av postmodernism och blind övertygelse. Ivar Arpi skriver om saken i SvD.

Någon nedre gräns för den politiska filosofin verkar det inte finnas. Vi har de senaste dagarna konfronterats med namn på Speedwayklubbar (”Indianerna” och glass (”Sitting Bull” och i Danmark har man problem med ”Eskimå”). Dessa påhopp kan lyckas såtillvida att orden blir infekterade, skapar oro hos ägare och producenter (som vill försäkra sig om att befinna sig på rätt sida). Allt lyckas inte och någon gång måste vi nå den nedre gränsen.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003