Folkhälsomyndigheten: Det finns INGEN ‘flockimmunitet’ utan immunitet – SLUTA ‘TRAMSA’ och ‘VÄX UPP’!

| 19 juli, 2020

President Trump kritiseras för att ‘slira på sanningen’, men att Folkhälsomyndigheten (FHM) också ‘slirar rejält’ är uppseendeväckande och oseriöst.

FHM använder ett ‘sluddrigt’ och ‘slappt’ språkbruk som saknar ‘stringenta resonemang‘ som dessutom inte ‘vilar på’ allmänt vedertagna definitioner och empiriska data i forskning.

FHM ‘hittar på’ egna definitioner och ‘ger också sken av’ att empiriska data finns (som INTE finns, dvs FHM tror, gissar, men vet inte!) men används för att ‘fiffla’ med verkligheten..

FHM forsätter ‘häva ur sig’ ogrundade påståenden om att ‘flockimmunitet’ kan ha uppnåtts i Stockholm.

Det är ‘ren och skär smörja’ från FHM .

Det är bara en ‘dimridå’ och ‘avledande manöver’ från FHM, 

FHM försöker i vanlig ordning ‘blanda ihop korten’ och ‘ta åt sig äran’ med vad den s k ‘coronastrategin’ uppnått när det gäller s k ‘flockimmunitet’ (se detaljer HÄR). I klartext betyder det att den överväldigade andelen immunitet (som dessutom verkar vara kortvarig!) som påstås kan ha uppnåtts  (dvs 40%, men ‘evidensen’ är enbart 14%) i Stockholm inte har att göra med FHMs åtgärder.

Det är ‘skrattretande’ – den s k ‘flockimmuniteten’ skulle ju vara uppnådd i maj, för att sedan bli juni, och nu juli, trots att det inte finns tillräcklig immunitet i Stockholm. Detta är TRAMS när den är som sämst! Vi får väl höra samma ‘trams’ i augusti igen.

 Men Sverige är INTE Stockholm!

Den s k ‘flockimmuniteten’ är mycket lägre i övriga landet (enstaka procent), så ‘snacket om’ flockimmunitet är ‘löjeväckande’!

Stockholms’fixeringen’ är ‘stötande’, då människor blir lika sjuka (även om de är färre i absoluta tal) i övriga landet.

FHM fortsätter med ‘en dåres envishet’ göra empiriskt ogrundade påståenden om ‘flockimmunitet’ trots att de säger att det inte är ett mål.

SLÄPP ‘snacket om’ flockimmunitet.

Det vore klädsamt om FHM förlikade sig med att genomförandet av strategin ‘gått snett’ när det gäller att uppnå ‘flockimmunitet’.

‘KLART SOM KORVSPAD’ – Det finns INGEN ‘flockimmunitet’ utan immunitet!

Regeringen och FHM är tillbaka på ruta ETT – ytterligare en ‘spik i kistan’ för en det svenska ‘fiaskot’ gällande genomförandet av ‘coronastrategin’.

FHM borde inse fakta och ‘se sanningen i vitögat’ och agera seriöst, värdigt en statlig myndighet i allmänhetens tjänst.

Men FHM verkar skydda den politiska makten istället, för att den politiska makten skall skydda FHM, vilket hör hemma i ‘skurkstater’.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

1 En tanke på “Folkhälsomyndigheten: Det finns INGEN ‘flockimmunitet’ utan immunitet – SLUTA ‘TRAMSA’ och ‘VÄX UPP’!

  1. ulf

    Det enda Fhm uppnått är en svensk flockdumhet av oanad höjd.Det har åtminstone våra grannländer fattat och även många andra länder i världen.Sverige har med Fhm s fiasko strategi blivit ett allmänt avskräckande exempel på extrem dumhet.?

Kommentarer är stängda.