Den ljugande Åsa Linderborg 

| 20 juli, 2020

Åsa Linderborg säger i en intervju med SVD att metoo-journalistiken var ”helt åt helvete”, samtidigt som hon var en av dem som drev på den allra mest, i synnerhet mot Kulturhuset Stadsteaterns Benny Fredriksson, som tack vare drevet valde att avsluta sitt liv. 

Som hon ljuger, tänker jag. Åsa Linderborg har tidigare erkänt att hon var en av dem som var med och formade åsiktskorridoren (för det är vad det i grunden handlar om) samtidigt som hon med stor iver förnekade att det fanns någon åsiktskorridor. Alla som inte ville ha öppna gränser stämplades som fascister. Exakt samma sak hände under metoo. Alla som inte höll med stämplades som kvinnohatare som inte stod inte stod upp för jämställdheten. 

Åsa Linderborgs hyckleri i intervjun är slående. Hon kan aldrig komma undan att metoo-journalistiken ledde till oräkneliga förstörda karriärer och åtminstone ett självmord. Detta trots att ingen ännu hade dömts för något av det som de anklagades för. Det var media och journalister som Linderborg som agerade domare och pöbel.

Åsa Linderborg var berusad av makten bakom metoo. Allt handlade om makten att få agera domare och pöbel. Ett nytt maktmedel som till varje pris skulle användas.

Låt oss inte förvirra oss. Åsa Linderborg åsidosatte med vilje de pressetiska regler som Aftonbladet själva valt att följa. Hon tänkte aldrig på konsekvenser eller etiska regler. Hon bara körde på. Resultatet? Ja det blev mycket elände för de individer som utsattes för journalister som Linderborg, allt på grund av namnpubliceringar, uthängningen och ibland rena lögner.

Åsa Linderborg var den vidrigaste av dem alla. Hon rasade och kallade drevet mot Fredrik Virtanen för ”det största övergreppet i svensk presshistoria” samtidigt som hon personligen var pådrivande i det drev som ledde till att Benny Fredriksson valde avsluta sitt liv. 

Åsa Linderborgs så kallade ”förklaring” ger jag inte mycket för. Hon har visat vem hon är som journalist och människa, i såväl i avseende till de pressetiska reglerna, som till grundläggande anständighet och medmänsklighet.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Den ljugande Åsa Linderborg 

 1. Anders

  Hon följer bara den kommunistiska mallen.

 2. Carl den 12

  Japp, hade önskat bli just journalist, men pga att jag är politiskt obunden och önskar skriva om sakfrågor som ingen ska gå in och “korrigera” och trycka ut i PK-format.
  Så, blir det till att kämpa inom vården, fram tills pensionen och även där vara lite mindre sig själv?

  Calle önskar att Moder Swea i framtiden, får ett helt nytt gäng Wild and crazy journalister, som skriver och återspeglar ut ifrån andra och alltid har med sin själ och sitt hjärta♥
  PS Ni är Hjältar?

Kommentarer är stängda.