Johan Westerholm: Sveriges fientliga inställning till sina grannländer kvarstår

| 22 juli, 2020

Sveriges strategi för att bekämpa Covid 19, att avvika från den europeiska samordningen och att uttrycka sig i direkt fientliga ordalag i relation till sina nordiska grannar kommer få långtgående konsekvenser. Inte bara för grannsämjan utan även för ekonomin.

Trots att gränsen mot Danmark nu är öppen även för personer mantalsskrivna i Skåne är trafiken över sundet inte tillbaka på normala nivåer. Och det märks på gränshandeln i Helsingör rapporterar SR. Gränsen har varit öppen för bosatta Skåne i tio dagar, men UD avråder fortfarande från icke nödvändiga resor till de nordiska grannländerna. Det är en av förklaringarna till att resandet inte tagit fart, tror Johan Wessman som är vd för Öresundsinstitutet. Wessman är orolig för vilka konsekvenser gränsstängningar som den här kan få på lång sikt.

Johan Westerholm

Läs mer på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •