När ska islamister kastas ut från skolorna?

| 22 juli, 2020

När ska regeringen och vårt samhälle en gång för alla kasta ut islamisterna från skolorna, samhället och partipolitiken? 

Kritiserad Römosseskolan tillåts, trots att skolan påkommits med att bedriva könsuppdelad undervisning i flera ämnen i många många år. starta upp sin utbildning. Allt på grund av ett gammalt beslut.

Vi behöver inte vara raketforskare för att förstå olämpligheten i att skolan nu tillåts att starta upp igen. Om vi ska tala klarspråk är det fullkomligt absurt att radikala islamister får driva en skattefinansierad skolverksamhet i Sverige. Det är en skandal att regelverken inte är vassa nog att stänga en skola, trots att brister har påtalats i åratal. Det här är farligt för barnen och för samhället att det blir så här, och att det fortsätter att vara så här. 

Lite bakgrund. Römosseskolans huvudman Abdirizak Waberi har varit vice ordförande i FIOE. Vad som är gemensamt för anhängare av Muslimska brödraskapets (MB) idéer i både Frankrike och Sverige är att de tillhör (är medlemmar i) den europeiska paraplyorganisationen Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE) som skapats av MB. 

Muslimska brödraskapet vill något särskilt och det är att ägna sig åt islamistisk aktivism i en mångkulturell kontext. I Sverige har det funnit exakt det de behöver. Naiva och maktfullkomliga politiker och ett folk som är livrädda för att framstå som islamofober, rasister och främlingsfientliga. Om kritik mot MB förs fram vet vi exakt vad som kommer och det är deras ”offermentalitet” och ogrundade anklagelser om islamofobi. Detta använder de som ett effektivt vapen för att mobilisera mot majoritetssamhället, i synnerhet rödgröna politiker och aktivister i civilsamhället.

För att göra ont värre så ser vi en utveckling där islamister breder ut sig i vårt samhälle. I Sverige fokuserar det muslimska partiet Nyans på just muslimska, identitetspolitiska kärnfrågor som troligtvis kommer nå politisk framgång i nästa kommunfullmäktigeval. Detta skriver Magnus Ranstorp på twitter. Läs mer här: https://twitter.com/magnusranstorp/status/1285630821005701123?s=21

Här är Socialdemokraterna skyldiga till mycket, allt faktiskt. 1994 fick S ett erbjudande de inte kunde motstå. ”Våra religiösa ledare har uppmanat alla deltagare i Fredagsbön att gå till vallokalerna den 18 september och rösta, de har meddelat att det finns inte något som hindrar muslimerna från att ge sina röster till socialdemokraterna som i tal och skrift försvarar de svaga i samhället.”

Konkreta mål sattes tämligen omedelbart. ”2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst 5 län. SAP skall ha 2 000 muslimska medlemmar och 300 skall ha fått en politisk grundutbildning.”

https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

Samarbetet mellan S och MB blev känt för allmänheten efter en granskning av SVT och de tvingades omvärdera samarbetet men i sak var det redan försent. Omar Mustafa lyckades bli invald i Socialdemokraternas partistyrelse, men tvingades avgå efter ständiga avslöjanden om hans relationer till Muslimska brödraskapet. Sedan dess har ena avslöjandet efter det andra överträffat varandra; MP och C infiltrerades också av islamister. Och är väl ännu. 

Waberis kopplingar till Muslimska brödraskapet är mycket oroande. Forskaren Sameh Egyptson säger att MB: ”jobbar målmedvetet för att infiltrera den svenska partipolitiken: “För oss som kommer från Mellanöstern är det här inte någon överraskning.”https://www.expressen.se/debatt/sa-infiltrerar-islamister-de-svenska-partierna/

Idag har islamister byggt upp en maktbas här i Sverige. Det slussas årligen hundratals miljoner i skattepengar till olika islamistiska organisationer. https://www.gp.se/debatt/s%C3%A5-har-islamisterna-byggt-upp-sin-maktbas-i-sverige-1.11763841

Tack vare de bidragen och kontakten med den politiska eliten skapar de successivt ett parallellt samhälle. Islamiska skolor, moskéer och föreningar med en fundamentalistisk tolkning av islam som faktiskt inte bara hotar Sverige utan hela den fria världen. De vill inte vara en del av Sverige. De vill omvandla Sverige till något helt annat. Och det fr de god hjälp med att göra på grund av en feg politik och ett räddhågset folk. 

https://www.expressen.se/gt/gt-granskar/kritiserad-skola-far-starta-trots-att-tillstandet-gatt-ut/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp