Tino Sanandaji: EU tar hundratals miljarder men ger tillbaks en del, så SVT kan sätta rubrik ”Sverige får 3,7 miljarder euro i coronabidrag”…

| 22 juli, 2020

När ni trodde att botten var nådd och det inte kunde bli värre kom en spännande EU-överraskning som lämnat många mållös, medan de räknar antal nollor i notan Löfven “förhandlat” åt Sverige. 

Enligt motto ”never let a good crisis go to waste” passar EU på att smyga igenom en massexpansion som huvudsakligen inte har med Corona att göra, med 7700 miljarder kr och en powergrabb mot Europas Förenta Stater, utan stöd av folkviljan i något land.

Det finns förvisso makroekonomisk logik att ge temporärt stöd till värst drabbade länder i ett läge med nollräntor, men som många noterat är detta Frankenstein främst om att expandera EU på bekostnad av nationell suveränitet – ni vet – det de försäkrade aldrig skulle ske.  

Det mesta av överföreningen är inte ens mellan länder, EU tar av varje land och ger tillbaks det mesta, men har tagit ekonomiska makten. Fiffigt va? Sverige får visserligen minst av alla 27 EU-länder trots att man har 4:e högst dödlighet i Corona, å andra sidan är regeringen nöjd då de fokuserade på klimat- och värdefrågor. 

Allt de exakt gjort förstår jag ärligt talat inte, då det är medvetet ogenomträngligt och tortyrartad trist att sätta sig i. Min studentavhandling på Handels berör fenomet “fiscal obfuscation” , där staten lurar skattebetalare genom dimridåer. EU tar hundratals miljarder men ger tillbaks en del, så SVT kan sätta rubrik ”Sverige får 3,7 miljarder euro i coronabidrag” för att lura de som inte fattar att det är våra egna pengar vi “får”, minus tiotals miljarder då. 

Det värsta är inte det ekonomisk utan alla institutionella trojanska hästar de smyger igenom, där de verkar gå emot att ge unionen beskattningsrätt och gradvis ta över mer av näringspolitik, arbetsmarknad etc. Erik Lakomaa påpekar också att det bör “väl vara sista gången vi hört att det inte går att sänka skatten utan att det går ut över välfärden – det fanns uppenbart så mycket pengar i ladorna att det gick att ge mer i bidrag till andra länder”

Tino Sanandaji på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •