Uppmanade skjuta vita, slipper undan helt 

| 22 juli, 2020

Ja då blev det som väntat. Den rappartist som uppmanade till att skjuta vita i sin video behövde bara ”förklara” för åklagaren att han gjorde videon för att vända på det. Han ville illustrera hur det är att vara mörkhyad och den rasism man kan utsättas för. Illusters? Att uppmana till mord är knappats att illustrera något, det är att i uppsåt uppvigla till något potentiellt farligt. 

Det blev inte ens något om hets mot folkgrupp. Vänd på det. Hade jag gjort detsamma som rapartisten hade slängts i fängelset omedelbart. Då hade det inte funnits någon förståelse för en förklaring om att vilja illustrera något. 

Sedan kan man rätteligen undra vad det är för debatt rapartisten ville väcka med att skrika: ”om någon vit fucking snackar skit om dig och din familj – skjut dem.” 

Det spelar uppenbarligen ingen roll vilket hot, har eller hets som riktas mot vita i Sverige. Det är aldrig fel, möjligt att åtala eller ens att ta avstånd ifrån. Man ska bara bita ihop och tåla det. Det är så hat skapas i ett samhälle. 

https://samnytt.se/aklagare-lade-ned-utredning-mot-rapartist-som-uppmanade-till-mord-pa-vita-inget-allvarligt-menat/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 78
  •  
  •  
  •  
  •  
  •