Alice Teodorescu Måwe: Vem äger rätten till döden?

“Samtidigt som äldre människor i Sverige mer eller mindre lämnats att dö i corona har de inte rätt att avsluta sitt eget liv vid lidande och obotliga sjukdomar. Det säger något om maktförhållandet mellan stat och individ.

Den här våren har handlat om döden. Om värdighet i livets slutskede. Om synen på de äldre, de som inte (?) kan räddas. Om cynismen i det underförstådda att de som dör snart ”ändå” skulle avlida. Det förekommer uppgifter om att äldre coronasjuka prioriterats bort från den vård som de annars sannolikt skulle ha fått. Tillfrågades dessa äldre vad de ville? Hade deras svar spelat någon roll?”

Alice Teodorescu Måwe

Läs i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *