Fritagning av morddömd man – polisjakt i centrala Göteborg

| 24 juli, 2020

I tisdags fritogs en person som dömts för mord av två män i Kungsbacka i Göteborg. Personen som fritogs var på en övervakad permission när en taxi stannade och två män klev ur och fritog permitenten varefter de försvann i taxin. Dagen efter så grep polisen fyra personer i ärendet misstänkta för främjande av flykt. En av dessa sitter nu anhållen medan de tre andra är frisläppta. Vid 15-tiden under torsdagen så påbörjade polisen spaning på en bil då poliserna tyckte personerna i bilen uppträdde misstänkt. Och efter att personerna dumpat bilen på Norra Hamngatan och försvunnit in i Nordstan påbörjades en polisjakt på männen. En av männen kunde senare gripas på en buss på Göta älvsbron. De två övriga är fortfarande på fri fot.

Vid 21-tiden på torsdagskvällen meddelade polisen att sökandet avtagit och varken den morddömde eller de två männen som fritog honom har synts till. 

Polisens presstalesperson Christer Fuxborg säger: ”Vi har sökt igenom alla skrymslen och vrår och utför nu en mer allmän spaning.”

Trots detta ser Fuxborg ändå ljust på ärendet och säger: ”Förr eller senare kommer personen göra ett misstag och då gäller det för oss att vara där.”

Hans Lippens säger nu på fredagsmorgonen att mannen som greps på torsdagen på bussen nu har anhållits misstänkt  för främjande av flykt, och att det nu är två anhållna på denna brottsmisstanke. Dock är den morddömde fortfarande på fri fot. 

Den fritagne morddömde ska enligt uppgift vara den som dömdes för ett mord på en pizzeria i Rinkeby 2018. Då sköt han ihjäl en man i 25-30-årsåldern mitt framför restauranggästerna under middagsrusningen.

Den morddömde var vid det tillfället 16 år gammal. Och många Rinkebybor skrämdes av att det dödliga våldet slog till mitt på deras torg vid 16-tiden under eftermiddagen. Mordet fick också stor medial uppmärksamhet då det var ett i raden av mord och skjutningar i området.

Nu frågar man sig hur en sådan person kan ha fått en bevakad permission från fängelset efter endast två år?

Man frågar sig också varför inte kriminalvården riskbedömde permissionen bättre än vad de gjorde?

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Fritagning av morddömd man – polisjakt i centrala Göteborg

 1. Carl den 12

  Åh, tack för att ni belyser, hur vi har det i Göteborg och våran stiliga polis styrka💪

  Calle undrar om vi ska höja eller sänka kriminaliteten🤔
  Fortsätter vi välkomna och öppna våra hjärtan, så krävs det fler poliser, som exempel polisen på bilden och hans bror👍
  Det springer och irrar runt alldeles för mycket löst patrask och övrigt löst bös i samhället, som är helt komplett galna och till och med livsfarliga💔
  Medans PK-Sekten curlar och förminskar grov kriminalitet och bidrar till att alla våra vardagshjältar🚓🚒🚑som arbetar dygnet och året runt för pinsamt låga löner, har ett rent HELVETE💔
  PS Många utav er som står upp för ökad kriminalitet, har inte ens ett riktigt arbete utan bara glider fram på eran räkmacka och framställer er som bättre vetande och kärleksfulla människor, ni är allt annat än just det❗❗❗

  Svar
 2. Peter

  Permitenten är väl sedan i tisdags utomlands och kommer tillbaka inom kort i annat namn.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *