Snömos om rasistiskt polisarbete 

| 24 juli, 2020

Två forskare, Ida Nafstad och Amin Parsa, skriver en artikel i Sydsvenskan med rubriken: ”Alternativ till dagens rasistiska polisarbete: nedmontera polisen!” 

Naturligtvis möttes de av motstånd. Morgan Johansson kallade artikeln för “årets mest verklighetsfrånvända debattinlägg” och polischefen Erik Nord, menande att det handlade om “aktivism hjälpligt maskerad till vetenskap”. De har helt rätt i det. 

Det är som vanligt med den här typen av snömos. Den har sin klangbotten i en klassisk vänsterretorik; Polisen är rasistiska bovar, kriminella är offer för annat. Och samhället är bara ute efter att övervaka och sätta dit “rasifierade ”. 

Nu ”förklarar” sig dessa så kallade forskare i en ny artikel i AB. Från att ha gått från en skämmig ledare på kulturplats, så blir det faktiskt bara värre när de utvecklar sitt resonemang.

Dessa så kallade forskare hör inte hemma i en riktig akademisk diskurs. De hör inte ens hemma i debatten. Om man pratar om ”det rasistiska” polisarbetet i Sverige och använder det som ett argument för att ”omfördela resurserna” visar det precis hur lite man förstår. Det räcker så. 

https://www.sydsvenskan.se/2020-07-18/alternativet-till-dagens-rasistiska-polisarbete-nedmontera-polisen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Snömos om rasistiskt polisarbete 

 1. Anders

  Hoppas de blir utsparkade från sina forsknings ställen.
  Finns väl ingen anledning att betala för sådan smörja

Kommentarer är stängda.