PÅ FACEBOOK. Aday Bethkinne: Detta är medveten förnedring av den kristna världen och provokation gentemot Väst

Året var 1915 när islamisterna i Osmanska Turkiet massmördade och utrotade kristna folkgrupper. För 105 år sedan halshögg och sköt de männen, våldtog och dödade kvinnorna, alla ofödda barn som fanns i mammornas magar slets ut. Konvertera till islam eller dö, sade turkiska och kurdiska soldater. De som hann fly gjorde det, resten valde döden. Alla skulle dö av svärdet. Hjälplösa barn kidnappades och växte upp i muslimska familjer. Över 2 miljoner människor avrättades under folkmordet Seyfo 1915.

Igår (läs förrgår reds. anm) när världens största kyrka Hagia Sofia omvandlades med tvång till moské skrek tusentals Allah Akbar och imamen hade sitt muslimska svärd med sig under fredagsbönen. Över 100 år har passerat utan någon framgång för landet eller rättelse för offren. Med samma mentalitet ändras kristna kulturarv och religiösa byggnader till moskéer eller stall för djur. Enda skillnaden nu är att det inte finns kristna kvar att döda med svärdet. 

Detta är medveten förnedring av den kristna världen och provokation gentemot Väst. Det är sorgligt att Sverige och Europa inte vågar stå upp för förtrycket av kristna och deras helgedomar utan fortsätter att ösa miljarder i bidrag till Turkiet. Ett land som inte respekterar mänskliga rättigheter och demokrati. Fortfarande råder det en total tystnad från Sveriges statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Ann Linde i denna och många andra liknande frågor. De tiger. 

Glöm inte att de kristna minoriteterna syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och greker en gång var majoritet i området. Idag är den förstnämnda befolkningen från Mesopotamien statslös och utspridda över hela världen. 

Idag kanske problemet känns för långt bort och inget som berör dig, men imorgon kan hotet vara utanför alla våra hem i Sverige.

Aday Bethkinne, på facebook

#IStandWithHagiaSophia #HagiaSofia #HagiaSophia #AyaSofya #Konstantinopel #Constantinopel #Istanbul #Church #Christians #Unesco UNESCO


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS