BITTE ASSARMO: Lagen sviker skötsamma hundägare – och gynnar de ansvarslösa

“När en hund skadar en annan hund rubriceras det som ett brott mot lagen om tillsyn över hundar och varje år kommer det in flera tusen anmälningar om liknande händelser till polisen. Men när ansvarslösa hundägares lösspringande hundar biter ihjäl andra hundar, vars ägare är ansvarsfulla nog att följa lagen och hålla dem kopplade, händer absolut ingenting. Det finns nämligen inte något straff för sådana gärningar, vilket i praktiken betyder att det inte anses som något brott.”

Bitte Assarmo

Läs artikeln i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •