Tryggheten som försvann 

| 27 juli, 2020

Sverige om tio år? Vem vågar ens tänka tanken? I natt knivskars en man i Malmö, en ung man knivskars på ett LSS-boende, taxichauffören som körde på tre personer gjorde det av svartsjuka, i Kristianstad har en person hittas död, en kvinna i 40-årsåldern har hittats död utanför Linderöd i Skåne, en misstänkt mordbrand i orten Bölene strax utanför Götene. Allt under det senaste dygnet. Och så mordförsöket på Sohelia Fors. En kämpe som inte viker ner sig, men hur mycket ska hon, eller egentligen någon orka med? 

Jag ser en mycket dyster bild av Sverige framför mig. Jag ser ingen positiv utveckling vart än jag tittar. Jag ser inga politiker som visar mig att de har modet att förändra. Jag har inget hopp om att de som vägrar se, inser vad som händer. Jag ser inte ens längre någon färdriktning: dit ska vi, dit ska vi inte. 

Jag är pessimistisk, mycket till och med. När jag blickar ut mot vårt samhälle blir jag till och med rädd. Hur kan så många fortsätta acceptera den utveckling vi ser nu? 

Det går så fort nu, förfallet, den ökande otryggheten, hopplösheten som sprider ut sig. Våra politiker gör inte så mycket. De pratar om ”viktiga” politiska förslag som aldrig får se dagens ljus. De är oense med varandra och tycks mest kämpa för att behålla sina positioner. Sverige? Det landet har de för länge sedan glömt bort. 

Politikerna säger så många fina saker, använder så vackra ord, de pratar om Värdegrunden, om inkludering, om ett tryggare samhälle, om integration och om demokrati. Samtidigt händer hela tiden något annat. Vår mörknande framtid kommer allt närmare. 

Hur ska sveket se ut nästa val? Rösta på oss säger de, men det folket röstar på får aldrig bli. Kommer vi ens få något val, tänker jag? Politikerna har redan visat oss att de anser att folket röstar fel. De som röstar fel kallas för populister och behandlas som en slags paria, som en sjukdom till och med som måste botas. 

Tecknen finns överallt, på hopplösheten och sveket. Människor som berättar om hur svikna de känner sig, och om hur rädda de är för framtiden. Rädda Sverige viskar de tyst. Samtidigt fortsätter våldet och empatilösheten breda ut sig. 

Hur ska vi skydda oss? Alla har inte råd att köpa sig en trygg plats att bo på. Hur ska vi kunna utvecklas som samhälle och människor om våldet och otryggheten fortsätter hålla alla i gisslan? Den tiden då polisen upprätthöll vår trygghet är redan långt borta från människor och samhälle. I framtiden kommer tror jag att det kommer bli värre. 

Sveket mot svenska folket är total. Sveket mot de som sökte sig hit under parollen ”Refugees Welcome” och i ”Mitt Europa bygger man inga murar” är lika totalt. Alla har svikits, men kanske allra mest svensken. Ett strävsamt folk som gärna vill hjälpa men som samtidigt tror att alla tänker och tycker som dem. Den politiska ”snällheten” den har visat sig vara ren ondska. De ”goda” fortsätter att offrar alla svaga, de som kommit hit, hela vårt land och folket. 

Snart är Sverige borta. Vår historia har packats ner och stoppats undan. Den anses nämligen vara kränkande och obetydlig. Samtidigt. Historielösheten som breder ut i samma takt som våldet är farlig. Utan ett tydligt Då kan vi inte förutspå ett bättre Nu. 

Vad ser ni för framtid för Sverige? Jag ser bara mörker. Jag ser hur vi kommer få lida hårt. Jag ser hur det lilla vi har kvar av trygghet och välfärd slits ifrån oss. Jag ser hur politiker köper sig mer trygghet och fortsätter att inbördes kämpa om makten. Jag ser hur folket utnyttjas i cyniska politiska spel. Jag ser hur folk griper efter minsta halmstrå i hopp om att det ska bli bättre. De lyssnar hellre på lögnerna än SER. 

Ändå. Hoppet finns där ändå. Det spirar och gror. Ju mer jag skriver om vår framtid desto mer inser jag en sak. Framtiden må vara mörk, men det behöver den inte vara. Vi kan förändra. Jag hoppas fler kommer till insikt. Vi har gjort förr, vi har klarat det förr och vi kan göra det igen. 

https://ledarsidorna.se/2020/07/mordforsoket-mot-soheila-fors-har-fler-bottnar/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ung-man-knivskuren-pa-lss-boende-i-tomelilla

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/aklagaren-taxichaufforen-var-upprord-pa-en-av-personerna

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/person-hittad-dod-utanfor-kristianstad

https://www.expressen.se/kvallsposten/man-knivskuren-vid-mollevangstorget-i-malmo/

https://www.expressen.se/kvallsposten/person-hittad-dod-omrade-avsparrat/

https://www.expressen.se/kvallsposten/person-hittad-dod-omrade-avsparrat/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/en-person-knivskuren-pa-mollevangstorget-i-malmo


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: