Den svenska ‘ankdammen’ med ‘foliehattar’ ‘duger’ åt socialminister Hallengren – en ÄKTA TRIPPEL i ‘dumhet: DUM, DUMMARE, DUMMAST!

| 29 juli, 2020

Socialminister Lena Hallengren (S) personfierar ‘dum, dummare, dummast’ – en ‘äkta’ TRIPPEL i ‘dumhet’!

Det tar aldrig slut med ‘dumheter’ när en inkompetent ‘pratkvarn’ utan tillräcklig kunskap ‘öppnar’ munnen’ och ‘rabblar’ den ena ‘dumheten’ efter den andra.

Luften ‘fylls av’ floskler och nonsens!

1) Socialminister Hallengren säger: I Sverige fattar vi inte politiska beslut när det gäller smittskydd, det lämnar vi åt experter.

För guds skull!

Socialminister Hallengren ‘lämnar över’ ansvaret till en Folkhälsomyndighet som INTE ‘litar på’ internationell expertis (t ex WHO och ECDC) och internationell praxis (t ex EU), utan en svensk ‘ankdamm’ med ‘foliehattar’som dessutom är internationellt ifrågasatt och kritiserad.

2) Socialminister Hallengren säger: “Vi ser inte i det här läget, med kraftigt avtagande smittspridning, att det skulle vara läge att kräva munskydd i offentliga miljöer.”

Men det har ju ALDRIG varit läge för regeringen och FHM med munskydd trots att ‘bevis’ existerar (HÄRHÄRHÄRHÄRHÄRHÄRHÄR och HÄR).

Socialminister Hallengren verkar ärligt talat ‘dum’, då hon ‘förbiser’ att ALLA ’70 plus’ och andra ‘riskgrupper’ hittills ‘påtvingats’ isolering i FEM MÅNADER, medan ALLA andra kan ‘leva sina liv’ mer eller mindre ‘som vanligt’. Människor som tillhör ‘riskgrupper’ har också rätt till ett ‘vanligt liv’ som alla andra!

3a) Socialminister Hallengren säger: “Vi följer vetenskap och kunskap…” 

Men den svenska ‘coronastrategin’ följer ju INTE internationell vetenskap och kunskap.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har ju ALDRIG visat att vetenskapligt stöd finns för ‘coronastrategin’, utan enbart hävdat att den ena åtgärden efter den andra som vidtagits i andra länder (inklusive Danmark, Finland och Norge) INTE har vetenskapligt stöd. Det kan kallas för ‘omvänd bevisföring’.

3b) Slutligen, socialminister Hallengren säger: “…sätter det i en svensk kontext”. (forts av 3a)

Men den svenska ‘coronasstrategin’ är ju en ‘dödsstrategi’ som INTE dödar ‘coronaviruset’, utan människor. 

Trots ‘snarlika’ kulturella förutsättningar misslyckades Sverige, men INTE Danmark, Finland och Norge. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har ‘onekligen misslyckats’ med att ‘sätta’ vetenskap och kunskap i en ‘svensk kontext’.

100% ‘skitprat’!

Socialminister Hallengren ‘uppvisar’ en ‘dumhet’ och har dessutom ‘gravt åsidosatt’ den s k  ‘försiktighetsprincipen, vilken innebär (tänk på ‘munskydd’ när texten läses nedan!):

“…modell för offentligt beslutsfattande i situationer då en potentiell miljö- eller hälsorisk anses påvisad men då tillgänglig vetenskaplig kunskap är otillräcklig för en säker slutsats angående riskens existens eller storleksordning. Grundtanken är att kunskapsbristen inte får användas som skäl för att uppskjuta eller underlåta kostnadseffektiva skyddsåtgärder…”

Att försiktighetsprincipen frångåtts av regeringen och myndigheter innebär att människor blivit allvarligt sjuka och avlidit i onödan!

Socialminister Hallengren personifierar ‘dum’ dummare, dummast’.

En ‘äkta’ TRIPPEL i dumhet!

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

2 tankar på “Den svenska ‘ankdammen’ med ‘foliehattar’ ‘duger’ åt socialminister Hallengren – en ÄKTA TRIPPEL i ‘dumhet: DUM, DUMMARE, DUMMAST!

 1. ulf

  Hallengrens och regeringens inkompetens övergår vanligt förstånd….så blir det när bildning är ett föraktat och ofta okänt begrepp.Hoppas varmkorven smakar bra i alla fall………fjamåt som Lööf brukar hojta ibland ????

 2. Carl den 12

  Förr i tiden hade man spärrat in sådant folk, då det räknades som fult att ljuga och sprida falska rykten❗❗❗

  Calle är tamejfan tusan förvånad, för var dag som går att dessa icke politiker lyckas behålla arbetet?
  Men, är man tillräckligt många som håller varandra bakom ryggen och sitter i varandras knä, så kommer dom fortsätta befästa “Dumma Svenskar” myten.
  Sveriges regering har gjort det till ett Faktum, att Moder Swea styrs utav❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
  Prisa GUD att man har norskt??påbrå, att luta sig tillbaka på?

Kommentarer är stängda.