EU-BUDGETEN: SD och V sa nej, övriga partier röstade ja eller lade ner sin röst.

| 29 juli, 2020

“Alla riksdagspartier förutom SD och V gav i princip regeringen klartecken att godkänna EU:s krispaket och långtidsbudget. KD och M var kritiska till den stora bidragsdelen, men valde ändå att låta Löfven säga ja.

Hela riksdagen får inte möjlighet att fatta beslut om EU-budgetar och andra EU-satsningar. Däremot får EU-nämnden, där riksdagsledamöter från partierna ingår, möjlighet att säga sitt till statsministern då han förhandlar med EU.

När statsministern förra veckan sade ja till EU:s långtidsbudget och krispaket hade han fått klartecken från en majoritet i EU-nämnden.

SD och V sade nej till uppgörelsen medan L, S och MP sade ja. M, KD och C var kritiska till en formulering om hur EU i framtiden ska finansieras – vilket kan öppna upp för EU-skatter – och valde därför att inte delta i mandatgivningen när det gällde detta, vilket kan jämföras med att lägga ner sin röst.”

Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: