Polis i Halmstad sköt varningsskott efter biljakt.

| 29 juli, 2020

Vid 21.40-tiden under tisdagskvällen larmades polisen till Vallås i Halmstad efter ett bråk eller ofredande. När polisens första patrull anlände till platsen så såg de hur en bil lämnade platsen. Patrullen valde då att följa efter. När polispatrullen efter ett kort efterföljande försökte stoppa bilen genom att visa stoppsignal så försökte bilen köra ifrån patrullen.
Vakthavande befäl vid polisen region Väst Sebastian Börjesson säger: “Det blir ett kortare förföljande som slutar vid E6, trafikplatsen vid Växjövägen.”

Där slutade polisjakten med att patrullen stötte till bilen. En av poliserna ska i samband med stoppandet ha skadat sig lindrigt.
Men gärningspersonerna ville inte stanna kvar utan försökte springa ifrån poliserna varvid den ena av poliserna avlossade varningsskott. Strax därefter kunde poliserna gripa två av männen. Dock ska minst en man kommit undan och är fortfarande på fri fot. Att polisen sköt varningsskott ska ha berott på att en av de misstänkta männen ska ha riktat något mot poliserna. De misstänkta är nu gripna för försökt till våld mot tjänsteman.

https://www.expressen.se/kvallsposten/polis-skot-efter-biljakt-i-halmstad/?fbclid=IwAR14wWMCdGcDzilroc7HvpLSDI9EL_4AZFMVzLhf40ujUGiRUwq1NCn1D94