Sprängning på balkong i flerfamiljshus i Jordbo

| 29 juli, 2020

Sprängningarna fortsätter i Sverige trots alla polisens operationer för att minska dessa. Den senaste skedde vid 22.40-tiden i Jordbo söder om Stockholm. När polisen kom till platsen så kunde de konstatera att något exploderat på en balkong till ett flerfamiljshus. Polisen är förtegna om detaljer kring händelsen, men Nationella bombskyddet och polisens tekniker var på platsen för att undersöka balkongen och lägenheten. Om det har funnits någon hotbild mot adressen vill polisen inte uttala sig om, det enda de sade var att ingen ska ha skadats vid sprängningen. Platsen framför balkongen har varit avspärrad under natten och polisen talade med eventuella vittnen i närheten under kvällen, men vad dessa “samtal” gett är inte känt. Sprängningen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, alternativt mordförsök. En förundersökning om dessa brottsrubriceringar har inletts.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/explosion-skadade-balkong-i-jordbro?fbclid=IwAR0D63VUOAg-9Wbdgc7Sx_ba4a-jV988Y0EMNJDt2Fws0gtF1rw5d4dR5V0
https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-hoga-smallar-i-jordbro/?fbclid=IwAR0EpAzHDNZqK1BmFKoVVMfjj8o_n8BG08DjGZEuKzGJoeZQCDzk8rmsu2w