Något måste förändras 

| 30 juli, 2020

Att rösta på sitt parti idag är som att spela rysk roulette, vilka kommer just mitt parti liera sig med? Politikerna använder våra valsedlar godtyckligt för att förskansa sig makten. Det är i alla fall min åsikt. 

Vissa menar att för att vi ska kunna återgå till det som vi känner igen som en demokrati måste vi ha personval. Även om det skulle vara en bra förändring eftersom man då skulle kunna rösta just på sin politiker och sin viktiga sakfråga, kommer det aldrig bli en verklighet. Det skulle nämligen radera ut en övervägande del av dagens politiska etablissemang  . Om vi fått lära oss något så är det att politiker är rädda om sin makt, lön och prestige. 

Ändå, något måste hända som förändrar nuvarande system. Jag tror inte väljarna längre kommer att acceptera att deras röster används godtyckligt. 

Vad som definitivt måste införas innan någon förändring kan ske är en möjlighet är ansvarsutkrävande mot riksdagsledamöterna, utan det kan de som nu bara fortsätta i att strunta att lyssna på folkets röst.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Något måste förändras 

 1. Carl den 12

  Tycker mig tro att våra sk förtroendevalda politiker, rent allmänt anser att rysk roulette är en spännande “lek”, då min uppfattning är att har man ingen koll på vilka som kommer in över Moder Sweas gränser.
  Oavsett om det är legalt eller illegalt, så har man ingen som helst koll på droger och vapen mm?

  Calle är helt övertygad om, att alla vapen som används vid skjutningar under senare år, saknar pass in i Sverige.
  Precis som exempelvis “Afghan” röka heller, inte visar upp sitt pass i kontroller.

 2. ulf

  steg ett borde vara att de partier som kallar sig ” opposition ” också gör skäl för namnet och bedriver sådan….för menlöst hittills ?modet att ta verkligt ansvar verkar saknas hos alla utom SD som får rätt och bekräftelse hela tiden.
  det är ju en uppenbar fördel om man också gör det man säger före valen.svikarparti kvoten är redan fylld av lögnarna från C och L som väl ändå tar priset som rena förrädare mot sina väljare och alliansen.
  Samla ihop de partier inom borgerligheten som vill ha verklig förändring och se till att Sverige blir av med den mest obildade inkompetenta regering som detta land skådat,och den falske lallande lögnaren som skall föreställa statsminister .
  Det kräver svenska väljare som drunknar i lögner och skattehöjningar samt rena tokdåreförslag från S,C,L och Mp …………De är på väg att sänka sverige och vårt sätt att bygga samhället starkt till förmån för ett annat folk och annan religion.De deltar i det lågintensiva kriget mot sitt eget land med stöd från statlig propagandamedia.Mot avgrunden ??

Kommentarer är stängda.