Tegnell: Fortsätt om möjligt jobba hemifrån i höst

| 30 juli, 2020

Folkhälsomyndigheten förlänger rekommendationen att om möjligt arbeta hemifrån, säger Anders Tegnell på en presskonferens.

– Allt går åt rätt håll, smittan sjunker snabbare än någon vågat hoppas på. Vi kommer troligtvis ha en fortsatt smittspridning i höst. Antagligen på en låg nivå, men det finns en risk att det flammar upp igen. Framför allt på platser som inte haft så mycket smittspridning tidigare, fortsätter han.

Tegnell ger uppmaningen att i så hög utsträckning som möjligt använda andra transportmedel än kollektivtrafiken.

– De som driver trafiken ska göra det på ett bra sätt och anpassa nivåerna utifrån det tryck som finns. Vi har haft många diskussioner om detta. Branschorganisationerna tar nu fram ett detaljerat dokument för inriktning. Man tänker sig ungefär halvfulla bussar och tåg som en bra inriktning, säger Tegnell.

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •