3067: 40-årsdagen

| 31 juli, 2020

Ladoniens Hoppminister anlända till firandet.

I största hemlighet kunde jag dyka upp på platsen för brottet sedan 40 år. Folktillströmningen var stor och konstant trots att evenemanget endast i blygsam skala har kunnat annonseras. Jag fick också veta att länsstyrelsen vill förhandla om Nimis. Utgångspunkten skulle vara att jag skulle söka tillstånd för Nimis och få länsstyrelsens godkännande. Jodå, det låter rimligt men jag har förstått att de har lagt en och annan klausul. Den värsta av dessa är jag skulle behöva stödja beträdnadsförbudet. Alltså att besökarna endast skulle få stå bredvid och betrakta Nimis och inte kunna gå ombord. Så har man det i museerna och Nimis är tänkt att vara något annat och fullbordas genom att just beträdas.

SR

SvT


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003