Polisen söker vittnen om en man som hittades död och svårt bränd då han mordnatten åkte buss i Stockholm

| 1 augusti, 2020

På förmiddagen den 1 juli larmades räddningstjänsten till en markbrand i ett skogsområde strax utanför Nynäshamn. Markbranden ska enligt uppgift ha varit i vad de kallar för otillgänglig terräng. När räddningstjänsten höll på med släckningsarbetet hittade en privatperson en bränd kropp i närheten av branden. Enligt polisen var kroppen svårt bränd så det gick inte omedelbart att identifiera personen. Så kroppen sändes till rättsmedicinen för att både ta reda på identiteten på den döda personen och få reda på dödsorsaken. Nu efter nästan en månad är personen identifierad och det ska röra sig om en man i 20-25-årsåldern.

Förutom att mannen är identifierad går nu polisen ut med en vädjan till allmänheten och då speciellt till dem som åkt med busslinje 4 i Stockholm från Fleminggatan/ S:t Eriksgatan till Odenplan mellan kl. 00.30 och 00.45 natten innan mannen hittades död.
Anna Westberg presstalesperson vid polisen säger: “Jag kan inte gå in på vad det är för omständigheter, men vi misstänker att den här mannen, som är i 20–25-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet.”
Polisen har nu även släppt en filmsekvens från bussresan där mannen syns och ber nu åkande med bussen att höra av sig till polisen för att föra utredningen framåt.

Eva Nilsson presstalesperson vid Stockholmspolisen säger: “Om någon person känner igen den här personen eller sig själv på de här bilderna, vill vi att man kontaktar oss. Kanske har man åkt samma buss eller sett personen på en hållplats och har uppgifter att lämna som man inte tänker på, men som utredarna vill få reda på.”
Enligt polisen är även iakttagelser av fordon, personer eller andra upplysningar dels på och omkring bussen av intresse. Men även iakttagelser längs färdvägen mellan Fleminggatan/ S:t Eriksgatan och Odenplan. Om någon har sådana upplysningar kan ringa 114 14 eller uppsöka närmaste polisstation.

https://www.expressen.se/nyheter/mannen-fastnar-pa-bild-sen-hittas-han-mordad/?fbclid=IwAR2uTVlLS2rfkUkAa1fLWvvkIzm4mYzo9sR3ioqPNeongZoqXfjkOXGS-fI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •