Skjutning i Gränby i Uppsala, man i 20-30-årsåldern skadad

| 1 augusti, 2020

Vid 19-tiden på fredagskvällen inträffade ytterligare en skjutning i Gränby i Uppsala. När larmet kom skickade polisen flera patruller samt en helikopter till bostadsområdet och till Gränbyparken där skjutningen ägt rum. När polisen anlände så fann de en skadad man i 20-30-årsåldern. Men polisen bekräftade inte förrän 20.30-tiden att de hittat den skjutne. De var och är också förtegna om mannen är känd av dem sedan tidigare eller inte. Mannen fördes till sjukhus med vad polisen betecknade som lindriga skador.

Samtidigt som de bekräftade fyndet så inledde de en så kallad särskild händelse för att få tillgång till större resurser. Ett vittne Madelene Andersson som var ute och rastade sin hund i parken hörde smällarna och säger att det lät som någon avfyrade raketer i snabb följd men att det efterföljande ljudet saknades. Hennes man däremot sade att det lät som automatvapen som avfyrades. Hon uppskattade att det small 15-20 gånger medan hennes man säger sig räknat till 20.

Polisen har inlett en förundersökning angående försök till mord och ännu vid 21-tiden stora resurser i området som håller på med olika utredningsåtgärder. Ett obekräftat rykte som figurerade på fredagskvällen var att polisen jagade två män för skjutningen, men det var inget polisen ville bekräfta. Det enda polisens presstalesperson Tobias Ahlén sade var att ingen var gripen. Och att de inte kommer att kommentera mer om det. De vill heller inte säga om de ser någon koppling till den skjutningen som nyligen inträffade i samma område. Tobias Ahlén säger att händelserna utreds separat men att de självklart kollar om det finns kopplingar mellan dem.

https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-polisjakt-efter-misstankt-skottlossning/
https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stort-polispadrag-i-uppsala-efter-skjutning

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •