“Stökig” natt för polisen i Göteborg, 340 händelser rapporterade.

| 1 augusti, 2020

Det talades om för något år sen att Sverige blir allt tryggare och säkrare dag för dag, vecka för vecka, månad för månad, år för år. Men stämde det eller fabulerade dessa som talade om det bara?
Man frågar sig verkligen det efter att man läser att Göteborgspolisen under fredagen rapporterade att de arbetat med 340 händelser. Med allt från fylleri, misshandel och personrån. Däremot har de inte några ”allvarliga” brott att rapportera.
Men vad polisen räknar som allvarliga brott är inte detsamma som jag vill säga är ”allvarliga brott”.

För är inte misshandel ett ”allvarligt brott”?
Nä, tydligen är det inte det längre. För de 18 fallen som inträffade under fredagen räknades inte som det. Inte heller personrånen som hände under fredagen räknas dit eller de brott mot knivlagen räknas dit. Och tydligen räknas inte heller den räknas inte heller den drograttfylla som hände vid två-tiden då en personbilsförare vägrade bli kontrollerad och avvek från platsen för att senare köra rätt på polisbilen när patrullen söker upp honom på hans hemadress.

Poliserna blev inte skadade vid påkörningen men trots allt så borde polisen beteckna detta som en allvarlig händelse. Mannen som körde är i tonåren och är nu misstänkt för olovlig körning, försök till grov misshandel och drograttfylleri. Trots detta så räknas inte händelsen som ett grovt brott och den tonåriga mannen slapp arresteras och överlämnades till sina vårdnadshavare.
Man ställer sig frågan om vad som behöver hända innan polisen numera räknar brotten som ”allvarliga” och arresterar de kriminella?

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/stökig-fredagsnatt-för-polisen-1.31997445?push=editorial&utm_source=app-push&utm_medium=referral&utm_campaign=editorial

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •