Flicka död efter skjutning vid bensinmack i Norsborg i Botkyrka

| 2 augusti, 2020

Under den tidiga söndagsmorgonen kom rapporter om att en flicka påträffats skottskadad vid en bensinstation i Botkyrka. Larmet om händelsen kom vid 03.27, och att det hörts smällar i området. När polisen anlände till platsen fann de den skottskadade flickan i närheten av Shell-stationen i Norsborg. Flickan som enligt uppgift ska vara född 2007 fördes till sjukhus med ambulans. Ett stort område kring bensinmacken har spärrats av för en teknisk undersökning, polisen har även spärrat av en McDonalds-restaurang intill bensinstationen. Kriminaltekniker jobbar under morgonen på platsen.

Insatsen var fortfarande pågående på söndagsmorgonen och förmiddagen när polisen vid 10-tiden gick ut med ett meddelande om att flickan dött av sina skador och att de anhöriga ska ha underrättats. Polisen meddelade samtidigt också att ingen ännu är gripen för dödsskjutningen, men att de jobbar vidare på olika sätt för att komma framåt med det här ärendet och hitta de skyldiga eller den skyldige. Enligt uppgift ska polisen säkrat bland annat en film från övervakningskameror på platsen. De vill dock inte lämna ut mer information i ärendet då det kan försvåra den fortsatta utredningen som är i ett initialt skede. Skjutningen utreds som mord.

Dock går där obekräftade rykten på platsen om att flickan ska ha träffats av en “förlupen” kula som inte var avsedd för henne. Om dessa rykten är rätt eller fel får de fortsatta utredningarna utvisa. Men om de stämmer så har dessa ideligen upprepade skjutningarna skördat ytterligare ett oskyldigt offer.
Dock är det enligt mig konstigt att en ungdom som är så ung får vara ute så sent som 03.30.
Man frågar sig om vårdnadshavarna inte har bättre kontroll över sina barn?

Man frågar sig också om vad de anhöriga har för tankar efter att polisen underrättat vårdnadshavarna om flickans död, om de grämer sig själva för att inte ha bättre kontroll över sitt barn?
Om det skulle varit mitt barn så skulle jag i alla fall gjort det, jag skulle lagt ansvaret på mig själv för att man inte tagit sitt ansvar som vårdnadshavare.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/skottlossning-i-norsborg-en-skadad?fbclid=IwAR19gDqC5qy4f1AHYBpJBLLjP-OX-3vEDU7RZHH5wJwi7O7Ztrkb3TX6Jfw
https://www.expressen.se/nyheter/ung-kvinna-skadad-efter-skottlossning/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •