Tino Sanandaji: Om någon år 2000 förutsåg att Sverige 2020 skulle se ut så så skulle de ha avfärdas som galna

Denna söndag vaknar Sverige till nyheten att två barn fått sina liv släckta som indirekta offer för brottsligheten, en 13-årig flicka samt en tonårig vars moped krockade under ett polisingripande.

De med energi att kolla notiser kan även läsa ”Polisen hittade en skottskadad man i Malmö” samt ”Man och kvinna hittades döda utanför Töreboda – polisen misstänker mord”

Om någon år 2000 förutsåg att Sverige 2020 skulle se ut så så skulle de ha avfärdas som galna, men idag är det inte bara realitet, det är normaliserad och något vi redan resignerat oss inför. 

I stället för att erkänna verkligheten föredrar delar av medelklassen att bekvämt leva i förnekelse i medias propagandistiska bubbla, där barnmord beskrivs i passiva avdramatiserande termer: “en ung person” har “avlidit efter att ha skottskadats”, man betonar att hon “träffades av en förlupen kula” för att framställa det som en olycka. Det är givetvis mord att gangsters skjuter vilt mitt i städer där de ser att det finns barn, men helt enkelt inte bryr sig. 

Trots att flera barn dött senaste år fortsätter myten att våld inte påverkar ”allmänheten”. Det är en provocerande bortförklaring, dels då det inte stämmer men framförallt då normala människor i ett sunt samhälle påverkas även om kulan inte träffar deras eget barn. De som inte bryr sig och relativiserar är inte goda eller upplysta, de avslöjar sig själva som empatilösa psykopater.

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *