Bil sprängd vid hamnen i Helsingborg under söndagskvällen

| 3 augusti, 2020

Sprängningarna fortsätter i Sverige trots polisens operationer för att minska det och skjutningarna. Vid 21.20 var det åter igen Helsingborgs tur. Då ringde flera boenden och larmade om att det förekom höga smällar vid Pixlarpiren och Bredgatan i staden. När polisen anlände till platsen så anträffade en bil som var totalförstörd. Men att det inte verkade vara någon person som kommit till skada i sprängningen. Enligt uppgift ska sprängningen varit så kraftig att bilen lyft från marken vid detonationen. Asfalten vid bilen ska också skadats vid explosionen.

Polisen tillkallade Nationella bombskyddet och de tillsammans med polisens tekniker undersökte platsen för eventuella spår. Denna undersökning var klar vid 2-tiden och avspärrningarna på platsen togs bort. Dock bara för en timme, för vid 3-tiden larmades polisen till samma adress igen. Denna gången tillsammans med räddningstjänsten då den sprängda bilen på ett mystiskt vis börjat brinna. Så än en gång fick polisen spärra av platsen.

Tack vare att polisen inte kan fastställa varför bilen börjat brinna igen så har de upprättat ytterligare en anmälan, denna gången om skadegörelse i ärendet förutom den ursprungliga anmälan om allmänfarlig skadegörelse. Under gårdagskvällen hade polisen ingen misstänkt eller gripen i något av ärendena på samma adress.

https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-explosion-i-helsingborg-22/

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •