I Sverige mördas ett barn på öppen gata

En tolvårig flicka mördas av en förlupen kula i en så kallad ”drive by-skjutning. Det går inte att föreställa den smärta och sorg hennes föräldrar och nära och kära upplever i denna stund. 

Är det här vad Morgan Johansson (S) brukar kalla för ”isolerad händelse”? Och säga att allmänheten inte alls behöver oroa sig? 

Och så har vi SVT, vårt Public service som vi via skattsedeln tvingas finansiera. De valde att beskriva flickebarnet som en ”kvinna”. Är man kvinna när man är 12 år? Samtidigt drar de sig inte för att kalla vuxna män för barn. Det är något så vansinnigt fel att det inte går att beskriva med ord. För varje gång det händer väcks ilskan hos folk och plötsligt handlar debatten om något helt annat. Barnet som mördades blir ett sidospår. 

Låt oss komma ihåg att var ett barn som miste livet. Det hände här. Nära oss alla. I Sverige. 

Det pågår en fasansfull utveckling i vårat land.

Hela rättsstaten är hotad och samhället tycks ha givit upp. Politiker och tjänstemän lever i en bubbla långt från det Sverige de själva med stor iver byggt upp. Skyddade från den ondska de skapar. 

Sömndruckna politiker som fortsätter att skryta om de arbete de gör och som låtsas vara upprörda. Det som är upprörande är att ett barn mördats på öppen gata trots alla varningssignaler och rop på hjälp från allmänheten.

I dagens Sverige ser vi upprepat hur politiker och media på olika sätt försöker tona ner det allvarliga. Att tala om det besinningslösa våldet, viftas bort med utrop om fler poliser. Som aldrig blir fler hur mycket det än ropas. Styrande politiker är en del av problemet. När ska den poletten trilla ner hos fler? 

Även media. De är fega och rädda. Om sina jobb och sin plats inom etablissemanget. Idag är de en tyckarkår som alla springer åt samma håll och gör Ideologiska antaganden och utspel om allt. Precis allt. Personligt ansvar är ondska, likaså att beskriva verkligheten i Sverige så som den är. Folk blir rånade, expertens råd – ”klä dig fattigt”. Kvinnor blir våldtagna, experternas råd – ”håll dig hemma”. Barn blir rånade, experternas råd – ”lämna inte barnen ensamma”. En rädsla för att säga som det är som förkläs i tolerans, därav har de tvingat in Sverige i en extrem tolerans. 

Efter många timmar uttalade sig tillsist Mikael Damberg (S).  Det var som väntat. Ett uttryck av bestörtning. Det vanliga mantrat som han plockar fram och dammar av vid varje tragisk händelse: fler poliser, hårdare straff och så förebyggande arbete. Är det någon som lyssnar på det längre? Det har S sagt  i 6 år nu. Och vad hjälper straffskärpning när domstolarna ändå inte följer den..?

Hur många dödsskjutningar av barn och kvinnor krävs för att en regering ska inse sitt misslyckande och avgå. Regeringen är kollektivt skyldig till mycket som bidragit till att ett barn skjuts ihjäl: kravlös migrationspolitik, uteblivna straffskärpningar, svaga satsningar på polisen och inte minst vilseledande kommunikation om att de redan gör mycket.

Sverige svek flickan och hennes familj. Vila frid kära lilla flicka 2764.png

https://www.expressen.se/nyheter/ung-kvinna-skadad-efter-skottlossning1/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *