Johan Westerholm: Sveriges coronahantering – en ensam “Drunken Sailor”

Trots att pandemin skördat tusentals liv tvekar inte statsminister Stefan Löfven. Sveriges strategi för att hantera coronasmittan är helt rätt sade han i en stor intervju med Aftonbladet. Statsministern får stöd för detta av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson som menar att den stora coronaspridningen i Sverige berodde på en ”slump” till SvD. Men kommer Sverige någonsin få klarhet i vad och var det gick snett? Varför snart 6 000 liv offrades? Frågan om mun- eller andningsskydd och Corona-kommissionens sammansättning kan sägas symbolisera Sveriges vägval genom krisen. Likt en ensam “Drunken Sailor” raglar Sverige fram i Europa och världen.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *