Orsaken till den ökande brottsligheten är ingen gåta

Genrebild

Det finns olika orsaker som sällan diskuteras, att därför säga att orsaken till brottsligheten är en gåta, är helt enkelt inte rätt. 

Vårt land har på kort förändrats dramatiskt. Det handlar inte enbart om volymerna utan också om sammansättning, om moral och etik. Den svenskfödda befolkningen har minskat medan främst mängden av människor med bakgrund från Mellanöstern och Afrika har ökat markant. Därmed har delvis en annan moraluppfattning, syn på brott, rättvisa och etik tagit en större plats. 

Sedan har vi familjen. Vissa familjer föder och göder kriminaliteten. Här finns många olika parametrar att beakta. Den fattige, den missbrukande, den frånvarande, den destruktiva, den likgiltiga, den försummande, den radikaliserade, den hårt kontrollerande. Familjer som sviker. 

Familjens historia och genetik spelar alltså in. Det vill säga arv och miljö. Kriminella gäng eller radikaliserade miljöer blir en hemvist med föräldraliknande funktioner. Miljöer som går i opposition med samhället. https://kvartal.se/artiklar/18094/

Brott och invandring har länge varit minerad mark i offentligheten. Men nu finns i alla fall mer fakta på bordet som visar oss att de hör samman. ”Personer med utrikes bakgrund, definierat som personer med minst en förälder född utomlands (vilket var standarddefinitionen före 2003), står för 58 procent av samtliga brottsmisstankar. Räknar man bort den relativt lilla gruppen med bara en förälder född utomlands torde siffran hamna strax under 50 procent.”https://www.gp.se/ledare/nya-siffror-om-brott-och-invandring-1.15467687

Det är givet. Om ett stort antal individer, ofta många är unga män, med begränsade ekonomiska resurser, dåliga språkkunskaper och svaga sociala kontaktnät ska leva i ett nytt land så är risken stor att de hamnar i kriminalitet. Kriminalitet uppstår på grund av svårigheten att integrera stora grupper människor på kort tid.

Det är fel att betrakta socioekonomiska faktorer som grundorsaken till brottsligheten, vilket ofta Stefan Löfven gör. Det handlar om migrationspolitiken, om no-go zoner, om kriminella gängbildningar, om ilska och avundsjuka. Det handlar helt enkelt om den förda politiken.

Viktigt att påpeka. Den stora majoriteten med utrikesbakgrund är skötsamma. De kämpar och bidrar och vill inte ha den otrygghet som växer fram. Men faktum kvarstår. Personer med utrikesbakgrund begår statistiskt sett oftare brott och är också oftare brottsoffer. 

Med en annan migrationspolitik och med andra politiker än rödgröna i styret skulle kriminaliteten inte utvecklats på det sätt den nu gör. Där 12 åriga flickor skjuts ihjäl.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/1n1eJJ/orsak-till-brottslighet-fortfarande-en-gata


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 90
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Orsaken till den ökande brottsligheten är ingen gåta

 1. Tomas Östman

  Det stora överskottet av män är ett gigantiskt problem som ingen talar om. Det har kommit för många unga män mellan 18-24 år (där största brottsligheten ligger) utan någon vettig framtid i Sverige. Ingen familj, inget jobb osv.

  Allting handlar till sist om det Jan Tullberg tar upp redan 2016…

  https://www.youtube.com/watch?v=QWMlCThvFSs

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *