GP skriver “Varför lämnar så många Göteborg?” Vi vet väl redan varför?

“Trots att det byggs som aldrig förr så flyttar barnfamiljerna ut från Göteborg. Vad är det med Göteborg som får så många att välja bort staden till förmån för en liten grannkommun?

Bryter man ned göteborgssiffrorna efter åldersgrupp så blir det uppenbart att detta är fallet i Västsverige. I ålderskategorin 25 till 44 flyttas det som aldrig förr. Visserligen har Göteborg även ett negativt flyttnetto av de över 45. Men under småbarnsåren så har Göteborg, så långt som statstiken förts, aldrig haft ett positivt flyttnetto. Och de senaste åren drar utflyttningen i denna grupp iväg ordentligt.

Det som lockar är sannolikt inte bara möjligheten att köpa något större som passar barnfamiljen – till ett rimligt pris – utan även sådant som trygghet, tillräckligt stora bostäder, närhet till skola. De senaste årens gängkrig, skjutningar och uppmärksammade rån riktade mot unga har garanterat gjort sitt. Det som talar för att tryggheten motiverar alltfler till en flytt är att priserna inte längre är så låga i grannkommunerna som de en gång i tiden var. Men trots detta väljer göteborgarna att flytta dit.

Adam Cwejman

Tillägg: “Adam Cwejman, Gp-ledaren i dag, kunde också lagt till sjukvårdsköer och en dåligt fungerande äldreomsorg – inte minst beträffande personalens anställningsvillkor och krav på kvalifikationer, vilket blivit tydligt under Coronakrisen.”

Göteborgsposten


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •