Den eftersökta bilen i mordet på den 12-åriga flickan kan ha hittats, utbrunnen.

| 5 augusti, 2020

Polisen tror sig nu ha hittat den bil som förövarna till skjutningen av den tolvåriga flickan försvann i. Det var strax efter halv ett under natten till onsdagen som en förbipasserande ringde om en bilbrand på en grusplan i Sollentuna. Enligt Jari Kalliorinne vid Stockholmspolisen så var poliser på plats för att undersöker ifall det rör sig om det efterlysta fordonet. Den bilen som rånades från en potentiell köpare då denne provkörde fordonet den 12 juni, och som polisen lade ner undersökningen av bilstöld i slutet av samma månad. Nu är alltså samma bil, en vit Audi kombi intressant i mordet av den tolvåriga flickan vid McDonald´s i Norsborg.

Man ställer sig då frågan varför polisen i slutet på juni lade ner utredningen av bilrånet, och varför de inte har upptäckt denna bil långt tidigare då den sannolikt varit synlig mer än en gång i området runt Botkyrka?
Ännu är det dock inte klart att det är just den bil som stals (rånades) bort från personen som provkörde den men polisen skriver på sin hemsida att bilen som de hittat liknar den som eftersökts efter mordet på tolvåriga flickan. En teknisk undersökning ska nu genomföras av bilen för att se om det är den stulna (rånade) bilen eller en liknande.

Likaså kommer kanske undersökningen att utvisa om bilen är den som användes vid skjutningen där tolvåringen miste livet. För skotten ska ha avlossats inifrån den vita bilen och då bör där vara krutrester kvar i fordonet som polisens tekniker kan ta fram. När polisen gick ut med bilden på bilen till allmänheten i går så gick de även ut med en vädjan om att personer som såg bilen i anslutning till brottsplatsen skulle höra av sig till polisen. I vädjan sas det också att iakttagelser före och efter också var intressanta då även de kunde föra utredningen framåt. Och endast några timmar senare så har kanske bilen hittats utbränd.

Det är dock märkligt att polisen först efter mordet på flickan intresserar sig för bilstölden (bilrånet) och tar kontakt med ägaren?
Först nu blev bilstölden (bilrånet) åter intressant för dem, först då frågade hur bilen såg ut, om ägaren hade några bilder på bilen och så frågade han om det var taklucka och vingar på den. Polisen talade då inte om varför han kontaktade ägaren utan bara att det underlättar om de vet mer om hur bilen ser ut.
Är inte polisen mer benägna att utreda sådana brott som stölder och andra “lättare” brott, man frågar sig varför?
Ägaren säger att han tycker att det känns olustigt om det visar sig att hans bil är inblandad i dödsskjutningen. Att det är tragiskt att det kan gå från en enkel bilstöld till ett medel att begå brott om detta är sant.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/bilen-kopplas-till-flickmordet-polisen-vadjar-om-tips/?fbclid=IwAR2K2lctHf-NbOIANMv5j8oDr3cKKGAz4in27Wlx_af6f6h18MZEkMuLQW0

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •