Thomas Gür på Facebook: En uppmaning till oppositionen följer här.

| 5 augusti, 2020

När man efter mordet på den 12 åriga flickan i Norsborg får det oändligt plågsamma beviset att Sverige helt tappat kontrollen över gängvåldet och kapitulerat vad avser våldsmonopolet, måste man – för att behålla sans och hopp – se framåt.

Att vi inte vill acceptera att det i Sverige skjuts och bombas är – eller borde vara – en enkel fråga. Så vill vi inte ha det.

Låt oss inte glömma hur fel folk som socialdemokraten Hillevi Larsson har, vilka hävdar att det ändå mest är gangster som skjuter på varandra och att risken att utomstående, som just den mördade 12-åringen, drabbas ändå är tämligen liten. ”Kostnaden” för att regeringen inte prioriterar att stoppa gatu- och gängvåldet är att det också förstör vårt sätt att leva (att kunna känna sig trygg), att resurser i den hårt pressade vården läggs på vård av skjutna, att polisens resurser åtgår att lösa svårlösta gängkonflikter. Det är lätt att som Larsson och andra hävda att detta inte spelar någon roll, för det är ett krig som inte berör oss andra. Så är det inte. Kostnaden är enorm, redan innan ännu ett oskyldigt barn har mördats.

Nu är tiden att ställa de som har makten till svars. Slut med undanflykter.

Att regeringen skall kunna åstadkomma något, finns det inte någon anledning att hoppas. Den har snart haft sex år på sig, utan att något av värde har hänt.

Nu är tiden för de som är i opposition att formulera ett alternativ. 

Ett alternativ som visar hur man vill få bukt det som händer. Ett alternativ som visar man är klartänkt, beredd och orädd. Ett alternativ som ger oss medborgare hopp. Hopp att om inte de vid makten kan eller vill göra något, finns det ett alternativ.

Det är utmärkt med meddelanden om beklaganden och med empatiyttringar och önskemål om mobilisering. Men det behövs mer. Mycket mer.

Vilken oppositionspolitiker som helst bör därför nu kunna stå upp och säga att nu får det vara nog. Säga något som det här:

“Det som har hänt är så förfärligt att vi i mitt parti skall göra vårt yttersta oavsett vi är i opposition eller i regeringsställning, se till att den grova kriminaliteten krossas. Vi skall agera och kraftsamla för detta i opposition och ställa regeringen till svars för varje dag som går utan att något omedelbart, tydligt och påtagligt händer som tar vårt land i den riktningen. Och i regeringsställning skall vi se till att det händer något omedelbart, tydligt och påtagligt händer varje dag som tar vårt land i den riktningen och vi skall också ställa våra platser till förfogande om så inte sker eller om vi inte förmår att leva upp till detta löfte.”

Thomas Gür på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Thomas Gür på Facebook: En uppmaning till oppositionen följer här.

  1. Denny Karlsson

    Mkt mkt bra! Du fick med målet och till skillnad mot alla politiker och de som bestämmer lagar, fick du med de konsekvenser som följer om man som politiker inte lyckas. Jag garanterar dig att jag mejlar till oppositionen, skriver insändare, pratar med ledarskribenter. Att prata med det nuvarande diktatoriska styret är som vi ser fullständigt omöjligt. När frustrationen ibland övergår till hatliknande känslor har det gått långt. Men när ngn våldtar vårt land och de som skall försvara landet och dess invånare, som sin främsta uppgift är så fullständigt totalt misslyckade i sin politik, sitt kall och sitt ansvar så bör nu oppositionen ber dom helst av allt packa ihop och försvinna från landet de trampar på. Jag är helt uppriktig vansinnigt arg. Dessa PK människor som springer runt och ylar om värderingar har helt tappat verklighetskontakt. Det är skrämmande! Bra Thomas! Omorganisera polisen och hela rättsväsendet, stifta lagar som gör skillnad , stoppa omedelbart all invandring och börja återtåg. Jag kan skriva här om tusen andra exempel, men jag håller med Thomas ….Vakna oppositionen!! För fan vakna!

Kommentarer är stängda.