Två misstänkta mordbränder i Stockholmsområdet under natten mot onsdagen

| 5 augusti, 2020

Räddningstjänsten i Täby larmades vid 2.15 till Näsbyparks tennisklubb då det brann kraftigt i tennishallen. Enligt räddningstjänsten var hallen redan bortom räddning när de kom till platsen. Räddningstjänsten arbetade under natten med att begränsa spridningen av branden. Under natten steg kraftig rök från branden och boende i närområdet fick evakueras. Evakueringen hävdes vid sex-tiden på onsdagsmorgonen efter att tennishallen rasat ihop och rökutvecklingen drastiskt minskat.

Räddningstjänsten meddelade samtidigt att de kommer att avsluta släckningsarbetet och bara ägna sig åt eftersläckningsarbete. Polisen meddelade samtidigt att de inlett en förundersökning angående mordbrand och kommer att påbörja en teknisk undersökning så fort som räddningsinsatsen är avslutad och att platsen ör avspärrad. Denna branden var dock inte den enda i området. Vid halv tretiden så kom nästa larm, denna gången från Nacka där en pizzeria stod i lågor.

Pizzerian som var belägen i ett 2,5-plans villaliknande trähus brann kraftigt. Enligt räddningstjänsten brann det ut genom taket när de anlände till platsen och det gick inget att göra åt att rädda byggnaden. Räddningstjänster från tre stationer medverkade i släckningsarbetet. Även vid denna branden har polisen startat en förundersökning angående mordbrand. Enligt räddningstjänsten och polisen finns det inga uppgifter om att det skulle finnas några skadade vid någon av bränderna.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kraftiga-brander-i-stockholmsomradet-tennishall-totalforstord
https://www.expressen.se/nyheter/kraftig-brand-i-tennishall-i-taby/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •