Var står egentligen Moderaterna? 

| 5 augusti, 2020

Två unga politiker med invandrarbakgrund skriver ett mycket klokt inlägg i debatten om migration och integration. Precis som många av oss påpekar de att humanitet inte handlar om volymer, utan om vad vi faktiskt kan bidra med. Om att få till en lyckad integration. Som sagt, det är en läsvärd artikel. Men. 

När Hijabuppropet pågick i början på året arrangerade Moderaterna, Kristdemokraterna och Arbetarpartiet en föreläsning för att ge en annan bild av vad slöjan står för: Om det förtryck den står för. 

Hur stämmer det överens med bilden av de två unga politiker som skriver om integration i ovannämnda artikel? Är inte det vi ser i allra högsta grad en normalisering av just det förtyck de tidigare pratat om?

Påbudet om slöjan är fortfarande en patriarkal idé som går ut på att kontrollera kvinnor. Därför me ar jag att är rent vansinne att ett riksdagsparti som vill förbjuda slöjan i skolan å andra sidan bidrar till att normalisera den? 

Visst, i demokratiska samhällen bör alla ha rätten att klä sig som de vill. Men. Hijab ingår i ett system som säger att kvinnan måste täcka sig och som kräver att samhället måste underkasta sig denna hållning. Att bidra till normalisering av hijab är därför vansinne. 

Med god hjälp från moderaterna fortsätter alltså Sverige att ta ytterligare steg mot kvinnor och flickors ofrihet.

https://www.falkopingstidning.se/artikel/debatt-en-fungerande-invandringspolitik?fbclid=IwAR1UI4d6qZiK8jMV67qg2dQjZFPHoWjtb55Dr2IxtuvSJ8U7EjLuEjIj_ic


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •