Coronakrisstöd på 500 miljoner till utvald nyhetsmedia – men inget till alternativ media

Nu får politiskt korrekt media ytterligare en halv miljard att dela på. Som ni förstår tillhör inte ProjektSanning den skara medier och journalister som får ta del av dem pengarna. Men vill ni stödja oss i vårt arbete med att erbjuda gratis alternativ media så är vårt swish 0735 29 63 35

Regeringen:

“Coronavirusets spridning har fått betydande konsekvenser för medierna, som har drabbats av minskade annonsintäkter trots allmänhetens större efterfrågan på kvalitetsjournalistik. I en extra ändringsbudget som presenterades i maj föreslog regeringen, tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna, ytterligare en halv miljard kronor i stöd till allmänna nyhetsmedier under 2020. Efter att EU-kommissionen i juli godkänt det nya stödet beslutade regeringen idag om den slutgiltiga utformningen av stödet.

För att förbättra förutsättningarna för nyhetsförmedling införs ett redaktionsstöd i mediestödet. Redaktionsstödet ska ges till nyhetsmedier med behov av ekonomiskt stöd och ska användas för den redaktionella verksamheten. Stödet är ett brett stöd och omfattar bland annat dagspress, gratistidningar, webbaserade medier och nyhetsverksamhet i radio- och tv-kanaler.

Stödet införs genom ändringar i mediestödsförordningen och träder i kraft 13 augusti.”


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Coronakrisstöd på 500 miljoner till utvald nyhetsmedia – men inget till alternativ media

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *