Polisen säger att den utbrända bilen som hittades i Sollentuna med största sannolikhet är den bil som skytten eller skjyttarna försvann i efter dödsskjutningen på den 12-åriga flickan.

| 6 augusti, 2020

Jag skrev i går att polisen trodde sig ha hittat den bil som mördarna av den 12-åriga flickan försvann i efter skjutningen utanför McDonalds i Norsborg. Under den sena gårdagseftermiddagen så säger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg att polisens tekniska undersökning kommit fram till att det med stor sannolikhet är den bilen polisen sökt efter. Polisen tror också att det finns flera personer som sett bilen i anslutning till brottsplatsen. Nu är polisen angelägna om att ta del av iakttagelser av bilen innan eller efter mordtillfället.
Towe Hägg säger: “Vi är även intresserade av tips från dem som befunnit sig i kring Brunkebergsåsen i Sollentuna strax efter midnatt på onsdagsnatten.”

Så än en gång vädjar nu polisen till allmänheten om vittnesmål om var de sett denna bil. De vet med största sannolikhet vilka de två tilltänkta offren är, de ska enligt polisen vara två yngre män 18 respektive 21 år gamla, med koppling till det så kallade Botkyrkanätverket. De två männen ska enligt uppgift inte vara misstänkta för något brott i samband med skjutningen som tog 12-åringens liv.
Det har under den senaste tiden pågått flera gängkonflikter och Botkyrkanätverket är en av gängen som är i konflikt med både andra ”kriminella individer” och med med andra nätverk som handlar med narkotika. Enligt uppgifter från polisen från 2017 ska nätverket även ha internationella kopplingar.

De ska också enligt samma rapport ha en hög våldskapacitet och ha god tillgång till vapen. En av de ledande i nätverkets hierarki ska vara en 39-årig man, men även en 38-åring har pekats ut som nätverkets ledare. Båda två har ett långt brottsregister som sträcker sig från trafikbrott till grovt rån och grovt narkotikabrott. 38-åringen sitter nu häktad misstänkt för bland annat grovt vapenbrott och grovt rån. Men båda två tillbakavisat uppgifterna om att de skulle vara Botkyrkanätverkets ledare. Polisen säger dock att skjutningen föregående helg var en upptrappning av våldet efter att en spricka uppstått inom Botkyrkanätverket. En spricka som har sin upprinnelse sex månader tillbaka då en gängmedlem blev beskjuten i sitt hem efter bråk om hur knarkmarknaden skulle skötas. Dock är ingen av dessa personer misstänkta för helgens skjutning.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-om-mordet-i-botkyrka-sannolikt-att-bilen-hittats?fbclid=IwAR0TZvv_R5Jw0RvxJ06oBCUkzZDwTEtmPbsQtxSGzUZYIL07FsDC8DDp7Ao
https://www.expressen.se/nyheter/mannen-pekas-ut-som-maltavlor-intern-gangstrid-trappar-upp-valdet/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *