HITTAT PÅ NÄTET. Torbjörn Jerlerup – DEN ARGA SOSSEN: Antirasister som faller för rasister

Antirasister som lovprisar rasister i kampen mot rasismen? (Är en person som gillar Adolf Hitler en bra förebild i kampen mot rasism?) Antirasistiska feminister som lovprisar homofoba sexister i kampen mot rasism och sexism? Hur antirasistiskt och feministiskt låter det?

Kajsa Ekis Ekman har jag skrivit om förr. Mest med anledning av hennes öppna samarbete med stalinisterna i partiet Kommunisterna, fd Kpml(r). Nu har hon på instagram skrivit att hon kommer att älska Louis Farrakhan för evigt för att han fick en miljon svarta män att lova att sluta slå sina fruar.

Just nu blockar hon alla som försöker visa att Farrakhan knappast är ett bra föredöme, utan en grov rasist (mot judar och vita i synnerhet), en grov transfob och homofob och dessutom sexist. Louis Farrakhan leder rörelsen Nation of Islam i USA som är känt för sitt hat mot vita, judar och homosexuella.

“The Jews were responsible for all of this filth and degenerate behavior that Hollywood is putting out: turning men into women, and women into men.” — Saviours’ Day speech, 2/25/18

“Pedophilia and sexual perversion institutionalized in Hollywood and the entertainment industries can be traced to Talmudic principles and Jewish influence. Not Jewish influence, Satanic influence under the name of Jew.” – Saviours’ Day speech, Chicago, Feb. 17, 2019

Det finns en fascination för Loius Farrakhan och Nation of Islam i delar av vänstern i USA och delar av Black Lives Matter. Det är livsfarligt. Det är en antirasism som i sin antirasism stöder något som är långt värre än den rasism man säger sig vara mot. Det är en antirasism som är beredda att samarbeta med personer som gillar Adolf Hitler.

Det finns många exempel på detta. Jag ska ta ett. Tamika Mallory, en av ledarna av kvinnomarschen 2018 i USA, är nu stor inom Black Lives Matter och personlig vän med Louis Farrakhan. Redan 2018 blev det en stor sak att hon stödde Nation of Islam och Farrakhan. Men det har inte legat henne i fatet 2020 utan hon tas emot med öppna armar i Black Lives matter.

Även i Sverige finns många som kallar sig antirasister och stöder nation of Islam. Jag tror att Ekis Ekman ser sig som antirasist t.ex.

Det är inte ok. Det är lika lite ok att kalla sig antirasist och stödja Nation of Islam som det vore att vara antirasist och heila och lovprisa Adolf Hitler på möten med Nordiska Motståndsrörelsen.

PS

Det är givetvis inte ok att generalisera om att hela vänstern och hela Black Lives Matter skulle kompromissa med Nation of Islam. Det är inte så. De som komprimissar är extremister och en minoritet. Men det är en inflytelserik minoritet.

Jag är vänster. Jag är antirasist. Vänstern och antirasismen har samma ansvar som alla andra att hålla rent hus i sina led och inte släppa in rasister.

Torbjörn Jerlerup, Den Arga Sossen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *