Johan Westerholm: Forskarslarv och nonchalans hotar kampen mot Corona

Forskarna Åke Lundkvists och Björn Olsens slarv med det etiska regelverket i en antikroppsstudie av Covid 19 är allvarligare än tidigare känt. Om uppgifterna om patienturval stämmer är det inte bara ett avsteg från regelverket, det är även dålig forskning.

Den studie som genomfördes på antikroppstester mot Covid 19 i Djurgårdsstaden och på Järvafältet har blivit anmäld till Överklagandenämnden för etikprövning två gånger sedan den publicerades. Nu har nämnden beslutat att anmäla studien till Åklagarmyndigheten.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *